Vann på hytten

Har du hytte uten innlagt vann ?

Vi kan bistå med utstyr slik at du med enkle grep kan få innlagt vann.

 

Ved hjelp av produkter på vår nettside kan man få vann i springen og dusj på hytta selv uten innlagt vann. 

Definisjonen på innlagt vann fra SFT:
”med innlagt vann menes vann som føres inn gjennom hyttevegg via slange eller rør”

Med andre ord kan man ha vanntank inne i hytten som man fyller med vann og som benyttes som vannkilde for hytten.

Vannkilden må man ha enten i form av vannsisterne, brønnvann, nærliggende innsjø eller vannkran i nærheten av hytta.
Vannsisterner for utvendig oppsamling av vann eksempelvis fra tak leveres i mange størrelser fra 500 ltr - 7500 ltr, disse kan benyttes til oppsamling av vann.

For å ha vann inne i hytten er det nødvendig med en mindre innvendig vannsisterne beholder som man fyller og benytter som dagsmagasin for vann i hytten.
Til å forflytte vannet trengs det en pumpe, disse finnes i 12v og 230 v utførelse. Pumpene er små i størrelse og tilpasset et moderat vannforbruk, noe de fleste som bærer inn vannet i hytta er ute etter.
Som røropplegg innvendig i hytten kan eventuelt PEX rør installeres, disse monteres enkelt med hurtigkobling. Rørene og deler leveres enkeltvis eller som en ferdig installasjonspakke. Disse må monteres utenpå vegg. Ønsker du skjult rørmontasje, ta kontakt vi har PEX eller kobberrør som kan benyttes til dette. 
For oppvarming av vann kan det benyttes varmtvannsbereder eller gassvannvarmer, kaldt vann føres inn i varmeren og ut til de enkelte tappestedene.

Vi har selvsagt dusjløsninger og baderomsinnredninger og øvrig utstyr som du trenger ved installasjon for en komplett løsning.

Dersom det er behov for rensing av avløpsvannet (gråvann) finnes det derdige løsninger som håndterer dette på en god måte. 

I de fleste kommuner slipper man å søke om utslippstillatelse dersom man bærer vannet inn i hytta. Dette fører gjere til installasjoner av tank, pumpe og sparedusjopplegg med felles utslipp. Vera Compact Mini er konstruert nettopp med tanke på hytter som ikke har innlagt vann og hvor vannet bæres inn i hytta. Anlegget leveres komplett med filterposer for oppsamling av slam, en fordelingsrist for avløpsvannet, samt filtermasse bestående av ulike størrelser Filtralite (lecamasse). Det følger også med 5 meter drenslange for infiltrasjon i grunnen.

Filtralite renser effektivt fosfor, nitrogen og organisk stoff. Filterposen byttes etter behov. En isolasjonsplate 50mm er festet oppunder lokket og vil gi et godt utgangspunkt for sikring mot frost. Produktet leveres med varmekabel for vinterbruk eller uten varmekabel for sommerhytter.